HÍREK

2024.03.27.
Kalandozz a Vackor Várban!

Bővebben>>

2024.02.27.
A KEFAG Zrt. erdei programjai
2024-ben


Bővebben>>


Az erdei iskola fenntartója


Kiskunsági Erdészeti és
Faipari Zrt.
(www.kefag.hu)


Társoldalaink


Faiskola és dísznövénykertészet
(www.juniperus.hu)
Tűzgyújtási tilalmak

Lombkorona- és Vadászati tanösvény

A Vackor Vár Erdei Iskola látogatóit, táborozóit további természeti élményekhez segíti hozzá az idős tölgyek között - az iskolához tartozó 55 hektáros "Natura 2000" védett területen - húzódó Lombkorona tanösvény (a járószint 4-6 m között változik) és kilátó bástya (legfelső járószint 11,56 m). A tanösvény hűen be tudja mutatni a Kiskunságra jellemző homokbuckás felszíni formákat, az itt élő fa- és cserjefajokat, valamint ez a magaslati nézőpont közel hozza a lombkoronában élő állatvilágot is.

Kivitelező: BAU GENERAL Kft. (Kecskemét)

A Vadászati tanösvény (érintve a Lombkorona tanösvényt is) a Nyíri-erdőben őshonos állatvilágot mutatja be tájékoztató táblák segítségével.
A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. a Lombkorona tanösvényt részben önerőből, részben az Agrárminisztérium támogatásával valósította meg, a Vadászati tanösvény az Egy a Természettel Nonprofit Kft. támogatásából készült 2019-ben.

Fotógaléria: www.facebook.com

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. További információ.. Adatkezelési tájékoztató

Elfogadom a sütik használatát.